Geschiedenis van De Schelphoek

 

Dit is de fundering van het oude Schelphoek gemaal wat hopelijk terug gebouwd kan worden?

Restaurant-Hotel en Cateringbedrijf De Schelphoek dankt zijn naam aan het nabij gelegen Natuur reservaat De Schelphoek.(140 hectare groot) Dit reservaat is ontstaan door de Watersnoodramp van 1953, waarbij er 300 meter buitendijk verloren ging. De stroming was zo groot dat er 500 meter verderop een kreek werd geslagen, van 85 hectate1 die nadat het water weer weg was gestroomd naar de Oosterschelde een diepte had van 8 meter.

Na de drooglegging bleken er veel zaden te zijn blijven liggen die in de zomer van 1953 tot planten, bomen en struiken ontkiemden. Die wonderbaarlijk snel groeiden op de moerassige en zilte ondergrond van het natuurgebied, zo bijzonder dat er in heel Europa geen gelijksoortig gebied te vinden is.

In 1964 werd restaurant De Schelphoek geopend op de horeca vergunning die van een eetgelegenheid was die met de ramp van 1953 verloren was gegaan op de plaats waar nu het caisson ligt in de werkhaven.

Het werd toen uitgebaat door de familie van der Putten uit Scheveningen, die opende in november 1964 het eerste á la carte restaurant op Schouwen en Duiveland. In 1994 kochten wij De Schelphoek waar “Gastvrijheid en Goede Kwaliteit“ hoog in het vaandel staat. Maar zoals altijd proberen wij op tijd in te spelen op de veranderde wensen van onze gasten.

De kaart is doordacht opgebouwd, “voor Elck wat Wills” zodat u kunt genieten van vis- vlees- asperges- wild- mosselen en kreeftgerechten die u kunt eten in het Restaurant of op een zonnig dag op ons tuinterras van ons drie maandelijks wisselde kaart.

Zoals u misschien weet begonnen we in 1999 een Cateringbedrijf De Schelphoek dat gespecialiseerd in de verzorging van cateringen CATERING HET HELE JAAR ROND!

H.R.C. De Schelphoek helpt u er graag mee!!!
Wij kunnen zorgen voor tafel, stoelen, glazen, decoratie, verlichting, toilettengroepen gewoon alles wat nodig is voor de verzorging van uw feest. Misschien heeft u aan live-muziek gedacht of een presentator van de televisie

 

WIJ ZORGEN ER VOOR!

nieuwe schelphoek 011.JPG 

 Natuurlijk is de Schelphoek groot geworden met zijn culinaire diners en mogelijkheden en vanuit die poot is het cateringbedrijf gestart door de vraag van de gasten. Die vraag hebben wij opgepakt.

* Zo Cateren wij Service Link in Barendrecht.
* Het kasteel in Haamstede,
* K.I.B. in Zuidland,
* De catering van de staatssecretaris Faber voor de Provincie Zeeland.
* Het bereiken van het Hoogste punt van het gemeentehuis van Zierikzee.
* Oplevering van het gemeentehuis voor de Walcherse Bouw Unie.
* Spaanse-avond in Wissekerke voor Galerij de Praktijk.
* Duits Bierfeest in Burgh-Haamstede.
* De heropening de gerestaureerde molen van Elkerzee.

 


* De Zeeuws-Zuid-Hollandse Strandloop max. 1000 maaltijden.
* Verschillende Tuinfeesten en sfeervolle diners enz. enz
* De Dijkval in Zonnemaire in 2002 en 2003 en vele anderen.

Ons motto: ”Kwaliteit is een beleving en goed is niet goed genoeg”.