Beleef de grootste vogelboulevard van Nederland, VOGELBOULEVARD-ARRANGEMENTEN

 

Beleef de grootste vogelboulevard van Nederland

 

Combineer een gastronomisch bezoek aan ons restaurant De Schelphoek met een wandeling door de ruige, Zeeuwse natuur. Want, wat levert een meer voldaan gevoel op dan eerst heerlijk wandelen met de wind in je gezicht en daarna rustig bijkomen met een welverdiend hapje en drankje?

 

Wandelen kan in de omgeving van Restaurant De Schelphoek volop! Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer nodigen je van harte uit om de Zeeuwse natuur te ontdekken. Aan de rand van Nationaal Park Oosterschelde vind je een langgestrekt parelsnoer van natte zilte natuurgebieden. Dit is het thuis van duizenden kust- en weidevogels. Hier scharrelen ze hun kostje bij elkaar, broeden ze of rusten ze even uit tot de voedselrijke zandplaten in de Oosterschelde weer droogvallen.  

 

Naar buiten

De Zuidkust van Schouwen biedt volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Op steenworp afstand langs de Oosterschelde staat de Plompe Toren. Boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten vertelt: “Ooit hoorde de toren bij het welvarende dorpje Koudekerke, maar door de oprukkende zee moesten de bewoners hun dorp verlaten en afbreken.” In de toren is door Natuurmonumenten een prachtige expositie over de geschiedenis en nieuwe natuur geopend. Vanaf de toren heb je ook een weids uitzicht over de Oosterschelde. Spot bruinvissen in het water of de vele vogels landinwaarts. Of loop langs de Oosterscheldedijk en bekijk de oude muraltmuren

foto van René Koster

Activiteiten

Door het gebied worden er regelmatig excursies gegeven door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Vaar mee naar de Roggenplaat in de Oosterschelde, proef zilte zaligheden in de Koudekerkse Inlaag tijdens een smakelijke excursie of ga mee met de boswachter op zoek naar bijzondere dieren en planten.

 

Vogelparadijs

Ga je liever zelf op pad om vogels te spotten? Dat kan natuurlijk ook. Door de natte natuur liggen verschillende fiets- en wandelpaden. Sta oog in oog met een groep lepelaars, laat je verwonderen door wolken van vogels die pendelen tussen de zandplaten en de inlagen en geniet van de weidse uitzichten en Zeeuwse wolkenluchten!

                                     

foto van Ruud Poelstra                                                                                                                                                    Foto van Nathan Vink

Kijk voor meer informatie, wandel- en fietsroutes, activiteiten en uitkijkpunten op:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/zuidkust-van-schouwen  en http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/schouwen-duiveland

 

wandelen.jpgReeds vele jaren staat H.R.C. De Schelphoek bekend om haar heerlijke gerechten, huiselijke sfeer en mooie ligging.

Sinds een aantal jaren zijn wij ook op grote schaal actief in de cateringbranche op en om Schouwen Duiveland.

 Nu komen wij met een nieuwe formule.

Speciaal voor groepen tot 80 personen bieden wij nu, naast gezellig eten en drinken, ook verschillende buitenactiviteiten aan. Deze activiteiten variëren van een wandeling door één van de nabij gelegen natuurgebieden tot het abseilen van een peiler van de Oosterschelde kering.

U vindt op deze pagina slechts suggesties van wat er allemaal mogelijk is. Daarom vragen wij u ook na het lezen van de mogelijkheden, contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan samen een programma samenstellen dat aan al uw wensen voldoet.NIEUW IN 2010 PRUNJEHIL-ARRANGEMENTEN AL INN

EINDELIJK KUNT U OP HET HOOGSTE NATUURPUNT VAN DE SCHELPHOEK WAAR EEN ZEER EDUCATIEF INFORMATIE EN UITZICHT PUNT GEREALISEERD IS

 IN OPDRACHT VAN STAATSBOSBEHEER  

 

IN SAMENWERKING MET HOTEL RESTAURANT EN CATERING DE SCHELPHOEK KUNT U GEBRUIK MAKEN VAN VERSCHILLENDE ARRANGEMENTEN. ALLE ARRANGEMENTEN HEBBEN 3 VASTE EENHEDEN DAT IS BEZICHTIGING PLAN TUURRELUUR, BEZICHTIGING NATUURRESERVAAT DE SCHELPHOEK EN HET BEZOEKEN VAN HET UITZICHT EN INFORMATIECENTRUM WAAR U EEN FANTASTISCH  HEBT OVER DE VOGELBOULEVARDPRUNJE, NATUURRESERVAAT DE SCHELPHOEK EN HET NATIONAALPARK DE OOSTERDSCHELDE.

WILT U BEGELEID WORDEN DOOR EEN NATUURSTEWARD DAN IS DIT EEN MOGELIJK

VOOR DE CULINAIRE INVULLING WILLEN WIJ U KRAAG VAN DIENST ZIJN   Geschikt voor al uw feesten en partijen tot 100 personen.